Visi vaizdo įrašai

HP pristato kompiutrių beterija, kuri tarnauja iki trijų kartų ilgiau nei įprastinė

Rgp 31, 2009, Autorius: Tomas Grubliauskas, Kategorija: Kita, Spaudos pranešimai

topic_hewlett-packard-hpPasaulinė technologijų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) pristatė „HP Long Life Battery“, skirtą verslo klasės nešiojamiems kompiuteriams. Naujosios baterijos gyvenimo trukmė yra iki trijų kartų ilgesnė nei įprastinių.

Tris šimtus kartų įkrovus įprastinę bateriją, jos darbo laikas pradeda laipsniškai mažėti. Dėl to vartotojai gali patirti papildomų išlaidų pirkdami naują bateriją bei galimai padidinti žalą aplinkai dėl padidėjusio išmetamų baterijų kiekio.

Naujųjų HP baterijų, pagamintų „Boston-Power Sonata®“ ličio jonų technologijos pagrindu, darbo laikas pradeda trumpėti tik įkrovus daugiau nei tūkstantį kartų – kraunant kiekvieną dieną, tai prilygsta trims metams. Todėl HP yra vienintelė kompanija suteikianti trijų metų garantiją ilgaamžiškoms baterijoms, kurios leidžia išvengti papildomų išlaidų keičiant greitai nusidėvinčias baterijas.

Naujoji baterija itin pravers keliautojams – per pusantros valandos ji gali būti įkrauta iki 90 proc. talpos. Dėl šios baterijos ekonomiškumo ir draugiškumo aplinkai „Boston Power“ tapo pirmuoju ir vieninteliu gamintoju, kurio ličio jonų baterijoms buvo suteiktas prestižinis „Nordic Ecolabel“ pripažinimas.

„Ši ilgaamžiška baterija yra produktas, dėl kurio laimi visi“, – teigė Mantas Gabrijolavičius, HP asmeninių kompiuterių produktų grupės vadovas Baltijos šalims. „Mes ir toliau siūlome aplinką tausojančius ilgaamžius produktus, o vartotojai įgyja galimybę sutaupyti nemažai pinigų.“

„HP Long Life Battery“ bus galima įsigyti visoje Europoje nuo rugsėjo pirmos dienos už 480 litų. Ši baterija tinkama „HP EliteBook 6930p“, „HP Compaq 6730b“, 6530b bei 6735b nešiojamiems kompiuteriams.

Susijusios naujienos:

  1. Dell pristato Inspiron 17 su 17.3 colio ekranu Dell kompanija nusprendė nudžiuginti tuos, kurie nešiojamus kompiuterius naudoja kaip...
  2. 17 colių MackBook Pro su fiksuota baterija 9to5Mac praneša, kad apple ketina pristatyti savo naująjį MacBook Pro...
  3. Nokia pristato Booklet 3G netbooką Nokia ketina išleisti savo netbook klasės nešiojamąjį kompiuterį pavadinimu --...
  4. MSI oficialiai pristato nešiojamąjį žaidimų kompiuterį GT627 MSI oficialiai pristato savo nešiojamajį kompiuterį skirtą žaidimų mėgėjams. GT627...
  5. Nokia pristato 5730, 5330 XpressMusic ir 5030 XpressRadio telefonus Nokia katik paskelbė apie 5730 XpressMusic QWERTY, 5330 XpressMusic ir...

Patiko straipsnis? Pasidalink su draugais.

4 atsakymai temoje “HP pristato kompiutrių beterija, kuri tarnauja iki trijų kartų ilgiau nei įprastinė”

  1. Paulius rašo:

    Man tik įdomu, kiek ta HP (man „Hario Poterio“ produkcija nekelia žavesio) svers, ar bus kokia išskirtinė — pvz. laikant ant kelių, baterija nusprogs, užsidegs, o gal tiesiog šiaip kankins žmones, kaip ir dv6 serija :) .

    P.s. Neesu HP antifanas, bet į jų gaminamą techniką žiūriu atsargiai.

  2. Tomas Grubliauskas rašo:

    Verslo klasės produktai paprastai taip nesielgia. Iš Home entertainment klasės galima laukti visko.

  3. Paulius rašo:

    O kodėl Home ir Business turi skirtis kokybe? Kodėl Šilutės pieno (tokio net nėra, turbūt) paprasti sūreliai gali pykinti, o verslo — ne? Kodėl taupoma namų vartotojų sąskaita?

  4. Tomas Grubliauskas rašo:

    Viskas atsiremia į kainą. Namų vartotojai nori mokėti mažiau, o kompanijos gali sumažinti kainas, tik naudodamos prastos kokybės medžiagas. Kam iš viso kurti ilgaamžes baterijas? Kuo dažniau jos genda, tuo daugiau uždirba jų gamintojas. Aišku, reikia atrasti tą aukso viduriuką, kad vartotojas nepamanytų, kad baterijos antrarūšės ir nepradėtų pirkti konkurentų produkcijos. Aš esu vartotojas ir mane tai piktina, tačiau išeities kol kas nerandu.

Palikite Komentarą

Norėdami palikti komentarą, užpildykite laukus esančius žemiau arba prisijunkite per savo Facebook sąskaitą. Taip pat galite užsiregistruoti įprastiniu būdu.
Noriu gauti perspėjimus apie naujus komentarus šioje temoje.
Vardas*
Email*
Tinklalapis

Komentaro tekstas: