Visi vaizdo įrašai

Windows Mobile 6.5 iš arčiau

Geg 30, 2009, Autorius: Tomas Grubliauskas, Kategorija: Apžvalgos, Naujienos, Windows mobile

wm_65_home

Jau ankščiau esu mėginęs Windows mobile 6.5 operacinę sistemą savo HTC Touch telefone, tačiau tada sistema buvo bandomojoje stadijoje. Dabar, kai Microsoft paskelbė, kad darbai prie naujosios sistemos yra baigti, nusprendžiau dar kartą paieškoti ir išbandyti Windows Mobile 6.5.
Kaip ir ankščiau pasirinkau Onyx 5.0 rom‘ą, nes jo build‘as pats naujausias, tačiau dar ne Final, o atnaujintas Beta. Jei vyrukai iš XDA-developers dar neturi WM 6.5 Final, reiškia jo nėra niekur.

windows-mobile-6-4

Įsidiegus WM 6.5 iškart pastebėjau delninuko apkrovimą, budėjimo rėžimu naudojama 77% resursų. Vien dėl to aišku, kad ilgiau prie šio rom neapsistosiu, nes WM 6.1 versija naudoja tik 54% ir siūlo tas pačias funkcijas.
Sakydamas „tas pačias“ nejuokauju. Visi nekantriai laukė ką sukurs Microsoft, o jie savo ruožtu sukūrė „mobile Vista“ – gražiai atrodančią ir lėtapėdišką. Susidaro toks įspūdis, kad Microsoft kovoja su tobulėjančiais telefonų procesoriais ir bando juos pažaboti. Taigi, pereikime prie tų menkų patobulinimų ir peržvelkime juos.

windows-mobile-6-5

Vartotojo sąsaja

Kaip jau supratote iš palyginimo su Vista, prie vartotojo sąsajos buvo praleista daugiausiai laiko.

windows-mobile-65_0

Įprastinį „Today Screen“ keičia „Įmantrusis sąrašas“. Kalbėti apie WM 6.5 be sarkazmo – tiesiog neįmanoma. Savo delninuke išbandžiau nemažai vartotojo sąsajų ir gyventi vien su svarbiausių funkcijų sąrašu nebeįmanoma. Kur modifikavimo galimybės? Windows Mobile kūrėjams reikėtų įsisąmoninti, kad wallpaper‘io pakeitimas jau seniai nėra modifikavimo galimybė, o tiesiog kiekvienos sistemos dalis.

windows-mobile-6-3

Tenka pripažinti, kad Microsoft įgyvendino kelis gudrius sprendimus pvz. naviguoti „Įmantriajame sąraše“ galima ne tik horizontaliai, bet ir vertikaliai. Sunku šitą galimybe apibūdinti, bet iš tiesu viskas veikia labai paprastai.

windows-mobile-6-1

„Korio“ struktūros programų sąrašas – dar vienas Microsoft perliukas. Ar tai išvis galima vadinti patobulinimu? Galimas daiktas, kad piktogramos šiek tiek didesnės, bet realiai užskaityčiau tik modernesnes piktogramas ir slankiklio (Scrollbar) nebuvimą.

windows-mobile-6-2

Apibendrinimas. Microsoft kompanijoje prasidėjo minimalizmo laikotarpis ir jiems dabar sunku generuoti kūrybingas idėjas.

Papildomos programos ir sistemos našumas

Sistemos našumą galiu apibūdinti ir tuo pačiu apibendrinti vienu sakiniu. Sparčiau veikė 5.0, 6.0 ir 6.1 operacinės sistemos. WM 6.5 ketinama diegti į naujausius telefonus, su galingais procesoriais, taigi jie turėtų gana neblogai susitvarkyti su WinMo 6.5 reikalavimais, bet tik ne HTC Touch.
Ar dažnai naudojatės MSN Wearher, MSN Money ar Office mobile programomis? Asmeniškai kartais pasitikrinu orų prognozę, tačiau Office nepasinaudojau nė karto per 2 metus. Nežinau, kodėl Microsoft kompanijai viską patinka grūsti į milžiniškus paketus, bet tai nėra protinga. Labiausiai dėl to, kad yra kuriamas toks dalykas kaip Windows mobile Marketplace, kur bus galima įsigyti įvairių programų.

windows-mobile-6-6

Internet Explorer – neatsiejama Windows sistemų dalis. Naujasis explorer‘is atsinaujino ir tapo panašus į rimtą naršyklę. Puslapių turinys atvaizduojamas gana gerai, vaizdo didinimas veikia švelniai ir su minimalistiniu dizainu šį kartą Windows neprašovė, nes naršyklei jis puikiai tinka. Tačiau yra vienas minusas. IE mobile vis dar nepakankamai spartus, kad galėtų varžytis su Skyfire, Opera ar Opera mini.

Išvada

Windows mobile 6.5 yra tikra nesėkmė. Geriausia būtų užmiršti, kad Microsoft išvis ką nors išleido po WM 6.1 ir laukti WM 7 operacinės sistemos. WM7 man asocijuojasi su įprastiems kompiuteriams skirta Windows 7, kuri jau įrodė savo pranašumą, ir tikėkimės, kad aš teisus.

Susijusios naujienos:

  1. Windows Mobile kanalas portale YouTube Nepaisant to, kad microsoft turi savo video portalą, jie naudojasi...
  2. Windows 7 lenkia XP ir Vista Nutekėjus windows 7 beta buvo manoma, kad Microsoft specialiai nutekino...
  3. HTC Lolite (Iolite) Windows Mobile HTC ir toliau gamina telefonus su Windows Mobile operacine sistema....
  4. Christian Sejersen patvirtino Mobile Firefox kūrimą Firefox nusprendė savo mobiliąją naršykle pritaikyti tik symbian operacinę sistemą...
  5. Microsoft Seadragon programa skirta iphone Nieko nebenustebinsime pasakę, kad Microsoft parašė programą skirta Mac os....

Patiko straipsnis? Pasidalink su draugais.

2 atsakymai temoje “Windows Mobile 6.5 iš arčiau”

  1. Tomas Grubliauskas rašo:

    Straipsnyje yra 525 žodžių. Galėtų egzamine būti tema apie technologijas :D

  2. Xmixas rašo:

    Pritariu, Microsoft jau stinga kūrybingumo.

Palikite Komentarą

Norėdami palikti komentarą, užpildykite laukus esančius žemiau arba prisijunkite per savo Facebook sąskaitą. Taip pat galite užsiregistruoti įprastiniu būdu.
Noriu gauti perspėjimus apie naujus komentarus šioje temoje.
Vardas*
Email*
Tinklalapis

Komentaro tekstas: