Visi vaizdo įrašai

Nokia išmaniųjų telefonų turėtojai jau gali atsisiųsti Symbian Anna atnaujinimą

Aug 19, 2011, Autorius: Tomas Grubliauskas, Kategorija: Nokia, Spaudos pranešimai, Telefonai

Nuo šiandien Lietuvos naujų išmaniųjų „Nokia“ telefonų naudotojai gali atsisiųsti „Symbian“ operacinės sistemos atnaujinimą „Symbian Anna“. Naujoji versija yra skirta „Nokia N8“, „Nokia C7“, „Nokia C6-01“ ir „Nokia E7“ modeliams ir žymiai pagerins jų valdymo charakteristikas.

„Symbian Anna“ pasižymi ne tik nauja išvaizda ir programų piktogramomis, bet ir turi gausybę vartotojams patogių ir naudingų patobulinimų – visaženklė QWERTY klaviatūra vertikalioje padėtyje, ekrano perskyrimas teksto rašymui, atnaujinti „Nokia Žemėlapiai“, patobulinta interneto naršyklė ir aukštesnis duomenų apsaugos lygis. „Symbian Anna“ atnaujinimą galima atsisiųsti per naujausią programos „Ovi Suite“ versiją (versija 3.1.1), prijungus telefoną prie kompiuterio arba tiesiogiai telefonu naudojant bevielį WLAN ryšį ar operatoriaus duomenų perdavimo paslaugas.

„Milijonai vartotojų visame pasaulyje naudoja išmaniuosius „Nokia“ telefonus su „Symbian“ operacine sistema, – sakė „Nokia“ viceprezidentas Ilari Nurmi. – „Symbian Anna“ yra reikšmingas atnaujinimas šiems vartotojams ir atspindi mūsų įsipareigojimus tęsti „Symbian“ plėtojimą – per artimiausius 12 mėnesių pasirodys dar iki 10 telefonų su šia operacine sistema. „Symbian“ bus palaikoma ne trumpiau nei iki 2016 m., o iki to laiko bus išleista ir daugiau šios operacinės sistemos atnaujinimų”.

Pagrindiniai „Symbian Anna“ patobulinimai:

  • Vartotojo sąsaja: „Symbian Anna“ suteiks malonių pjūčių „Nokia N8“, „Nokia C7“, „Nokia C6-01“ ir „Nokia E7“ vartotojams – telefone įdiegtos gražesnės piktogramos ir įgyvendinta daug vartotojui patogių patobulinimų: ekrano perskyrimas leidžia žymiai patogiau įvesti tekstą – vienu metu galima ir rašyti, ir matyti žinutę, interneto puslapį, kontaktą ar el. laišką. Visaženkle QWERTY klaviatūra dabar bus galima naudotis ir laikant telefoną vertikaliai.
  • Žemėlapiai ir navigacija: kartu su „Symbian Anna“ patobulinti ir „Nokia Žemėlapiai“ – paieška tapo funkcionalesnė, įtraukta naujų viešojo transporto žemėlapių bei sukurta galimybė įsiregistruoti įvairiose vietose pateikiant informaciją socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Foursquare“ ir „Twitter“.
  • Naršymas po internetą: nauja naršyklė žymiai spartesnė, paprastesnė naudoti, greičiau atveria tinklalapius, su ja lengviau naviguoti po tinklalapį. Vartotojai galės patogiau naršyti po internetą nesvarbu, kur būtų.
  • Privalumai verslui: „Symbian Anna“, turėdama patobulintą duomenų šifravimą, užtikrina tikrą verslo lygio saugumą. Verslo vartotojai, turintys „Nokia N8“, „Nokia C7“, „Nokia C6-01“ ar „Nokia E7“, gali patogiai ir saugiai prisijungti prie savo organizacijos vidinio tinklo (intraneto) per IPSEC ir SSL VPN protokolus.
  • NFC (Near Field Communications) technologija: „Nokia C7“ turėtojai, įsidiegę „Symbian Anna“ atnaujinimą, savo telefone aktyvuos NFC technologiją. Ji leidžia itin paprastai – tiesiog sulietus vieną su kitu „Nokia C7” telefonus – dalintis savo kontaktais, nuotraukomis, vaizdo įrašais, žaisti, prijungti NFC technologiją turinčius „Nokia“ priedus, nuskaityti NFC žymes įsiregistruojant ir panašiai.

Papildoma informacija:

„Symbian Anna“ pagrindinės savybės:

  • Virtuali visaženklė QWERTY klaviatūra laikant telefoną vertikaliai – greitesniam teksto įvedimui viena ranka
  • Ekrano perskyrimo funkcionalumas: įvedant tekstą galima matyti žinutę, interneto puslapį, kontaktus ar el. paštą
  • Patogesnė ir greitesnė interneto naršyklė, greičiau atverianti tinklalapius
  • Atnaujinti „Nokia Žemėlapiai“ su paprastesne paieška, naujais viešojo transporto maršrutų žemėlapiais ir galimybe įsiregistruoti „Facebook“, „Twitter“, „Foursquare“ ir kituose socialiniuose tinkluose
  • Galimybė dalintis savo buvimo vieta el. paštu arba SMS žinute (ne tik į „Nokia“ telefonus)

Naudingi patobulinimui verslui:

  • Greitųjų žinučių programa ir jos integracija su „Microsoft Communicator Mobile“
  • El. pašto patobulinimai, pilnavertis kvietimų į susitikimus (meeting request) palaikymas
  • Tikras verslo lygio duomenų saugumas – techninės įrangos spartinamas duomenų šifravimas
  • Patogi ir saugi prieiga prie intraneto

Patobulinimai programų kūrėjams:

  • Flashlite 4
  • Java Runtime 2.2
  • Qt Mobility 1.1
  • Qt4.7

Susijusios naujienos:

  1. Nokia N8 su Symbian^3 apžvalga Nokia parengė trijų dalių Nokia N8 telefono, veikiančio su naująja...
  2. Nokia N serijos ateities telefonai naudos MeeGo operacinę sistemą Nokia kompanija patvirtino, kad Nokia N8 bus paskutinis N serijos...
  3. Nokia plėtos tris telefonų operacines sistemas Pasaulinė mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ plėtos tris telefonų operacines sistemas....
  4. Nokia 6710 Navigator ir 6720 classic Nokia pristato du naujus navigacinius telefonus 6710 Navigator ir 6720...
  5. Nokia N97 jau kovo 31 dieną? Patikimoje online parduotuvėje Play.com pasirodė Nokia N97 išakstinio užsakymo puslapis....

Patiko straipsnis? Pasidalink su draugais.

Palikite Komentarą

Norėdami palikti komentarą, užpildykite laukus esančius žemiau arba prisijunkite per savo Facebook sąskaitą. Taip pat galite užsiregistruoti įprastiniu būdu.
Noriu gauti perspėjimus apie naujus komentarus šioje temoje.
Vardas*
Email*
Tinklalapis

Komentaro tekstas: