Visi vaizdo įrašai

Lenovo IdeaPad S12 – pirmasis nešiojamasis su NVIDIA ION grafika

May 25, 2009, Autorius: Tomas Grubliauskas, Kategorija: Kompiuteriai, Lenovo

lenovo-s12-netbooksLenovo oficialiai pristatė pirmąjį nešiojamąjį kompiuterį, kuris veikia su NVIDIA ION grafika. Ši nauja grafikos platforma leidžia išgauti maksimalų efektą, sumažinant baterijos resursų naudojimą. IdeaPad S12 greitai pasirodys Amerikoje už $449.

S12 išvaizda labai primena neseniai pristatytą S10-2 modelį. IdeaPad S12 turi 12.1″ WXGA ekraną, Intel Atom N270 prtocesorių, 1GB of RAM ir 160GB kietąjį diską. Taip pat kelias papildomas išvestis lyginant su S10: trečią USB jungtį, ExpressCard ir HDMI, dėka ION platformos.

IdeaPad S12 pastebėtas su 3 celių baterija, tačiau Amerikos rinkai skirtas modelis turės 6 celių baterija kaip standartą. Pranešama, kad 6 celių bateriją turėtų tarnauti 6 valandas (neaišku, kokiu darbo rėžimu). Su 6 celių baterija S12 sveria 1.67 KG.

Amerikos rinkai bus pateikiamos trys komplektacijos:

1) S12 1411Ubk 12.1LED Atom-N270, 1GB-DDR2, 160GB, Intel Integrated graphics, XP Home, 1.3M, 6Cell, Black $ 449.99
2) S12 1411Uw 12.1LED Atom-N270, 1GB-DDR2, 160GB, Intel Integrated graphics, XP Home, 1.3M, 6Cell White $ 449.99
3)S12 1411Ubk 12.1LED Atom-N270 1GB-DDR2 160GB  NVIDIA ION, XP Home 802.11bg 1.3M, 6Cell Black $ 499.99

Kaip matome tik brangiausias modelis turės ION grafikos platformą.

Daugiau apie NVIDIA ION:

nvidia-ion

NVIDIA ION platforma suteikia galimybe S12 notebook’e žiūrėti aukštos kokybės įrašus be jokio vėlavimo. Taip pat jūs galite žaisti modernius žaidimus, tokius kaip Call of duty 4. Žinoma, norint gauti padorų FPS reikia rinktis žemiausius nustatymus, reikėtų atsižvelgti į tai, kad kiti kompiuteriai, už $500 su integruota grafikos platforma, nesugebėtų net paleisti panašių žaidimų.

Susijusios naujienos:

  1. Lenovo IdeaPad Y650 jau parduodamas Lenovo IdeaPad Y650 jau galima užsisakyti. Visiems, kurie ieško galingo...
  2. Nauja Lenovo nešiojamų kompiuterių serija pavadinimu Y Lenovo viena po kito pristato savo naujuosius produktus. Autsaidere laikyta...
  3. Dell pristato Inspiron 17 su 17.3 colio ekranu Dell kompanija nusprendė nudžiuginti tuos, kurie nešiojamus kompiuterius naudoja kaip...
  4. ASUS G60Vx – nešiojamasis iš žaidėjų respublikos Visas tas reikalas, su nešiojamaisiais kompiuteriais, skirtais žaidimams, pradeda įsisiūbuoti....
  5. NVIDIA GeForce GTX 295 NVIDIA ketino pristatyti savo naująją plokštę CES parodoje, todėl ankstyvos...

Patiko straipsnis? Pasidalink su draugais.

7 atsakymai temoje “Lenovo IdeaPad S12 – pirmasis nešiojamasis su NVIDIA ION grafika”

  1. ee7 says:

    Ydomu ar tokiose platformose esanty silpna Atom 270 procesoriai galima pakeisti analogisku Atom 330 (dvieju branduoliu)?

  2. Tomas Grubliauskas says:

    Atom 330 susideda iš dviejų 1 branduolio procesorių. Pasirikdama tokią struktūrą Intel Kompanija smarkiai sutaupė, bet labai abejojiu ar jį bus galima įgrūsti į motininę plokštę, pritaikyta vieno branduolio Atom 270.

  3. ee7 says:

    na jei fiziskai neina keisti proco, tai bent sita plokste leis turbinti Atom 1.6 bent +10%? kiek girdejau kai kuriu mazuju pc plokstes leidzia toky ‘malonuma’. P.S. iki vasaros galo galetu bent vietoj N270 deti N280 1.66GHz.

  4. Tomas Grubliauskas says:

    Nelabai matau tikslo overclock’inti laptopą, kuris turi tarnauti kaip ultraportabilus įrenginys, beje spartinant didėja energijos sąnaudos. Nešiojami kompiuteriai ne bereikalo yra skirstomi į notebook ir netbook, kategorija informuoja kam yra skirtas kompiuteris.

  5. Vladis says:

    Tomui:

    Klysti zmogau, visiems reikia kuo mobilesnio ir galingesnio daikto. Vieniems baterijos tarnavimo laikas svarbiau, kitiems – galingumas. Tad visiskai nenustebsiu, jei nusipirke si netbuka zmones isides n280 cpu ir dar ji paspartins. Lenovo S12 – performance tipo netbukas, o ne baterijos laikymo rekordininkas. Kas iesko ne galingumo, o ilgesnio veikimo neissikrovus – tie rinksis asus HE.

  6. Tomas Grubliauskas says:

    Žinoma, tai mano asmeninė nuomonė, tačiau toks dalykas kaip laptopų spartinimas man išvis atrodo juokingas. Su PC viskas gerai, galima išspausti neblogų rezultatų, tačiau su nešiojamais … Tarnavimo laiko trumpinimas ir daugiau nieko. Arba iškart išsirenki tau tinkantį arba susitaikai, kad nešiojami skirti darbui, o ne žaidimams. Pats visai neseniai nusipirkau laptopą ir supratau, koks iš tiesų mažas tas 15.6 ekranas. Jungti prie TV irgi būtų neefektyvu, jei norėčiau žaisti pirkčiau xBox 360.

  7. Joranas says:

    Pats neseniai nusipirkau toki daikta,tai is tikro esu nustebes sio kompiuterio procesoriaus letumu,tarkim isirasius mozilla firefox ir pasileidus kokius 4 puslapius ir juos perjungiant kompiuteris pradeda lag’inti,video klipai youtube taip pat kartais sutrukcioja (HD kokybes apskritai nepaveza). Baisu net pagalvoti tada kaip turetu dirbti dar letesnis z520.. kitavertus paprasta filma per vlc rodo be problemu. Kol kas tokie pastebejimai,idomu kaip elgsis zaidziant koki nors zaidima. O siaip man asmeniskai labai patrauklus notebook’as.

Palikite Komentarą

Norėdami palikti komentarą, užpildykite laukus esančius žemiau arba prisijunkite per savo Facebook sąskaitą. Taip pat galite užsiregistruoti įprastiniu būdu.
Noriu gauti perspėjimus apie naujus komentarus šioje temoje.
Vardas*
Email*
Tinklalapis

Komentaro tekstas: